Scroll Top

BAKboord draait op volle toeren

BAKBOORD DRAAIT OP VOLLE TOEREN

Wie zijn wij?
Stichting BAKboord is een non-profitorganisatie die gelooft in een tweede kans voor iedereen om het leven weer op te bouwen. Ons belangrijkste doel is om ex-gedetineerden aan een betaalde baan, vrijwilligerswerk of een passende opleiding te helpen.

Vanaf 1 januari jl draait het BAKboordteam, bestaande uit Katja, Wytske, Antonella en Walther, op volle toeren. Katja is aangesteld als coördinator. Na het werven van nieuwe vrijwilligers voor de jobcoaching is een gevarieerd team aan de slag met werkbemiddeling voor ex-gedetineerden. De wachtlijst van aanmeldingen van deelnemers is weggewerkt en de eerste trajecten van 2022 zijn van start gegaan.

Jobcoaches
Het team van jobcoaches is geheel en al operationeel. Enkele jobcoaches met veel ervaring werken nieuwe jobcoaches in en trekken samen op in de werkbemiddeling. Een diversiteit aan mensen qua leeftijd, achtergrond en ervaring zet zich in in het kader van trajectbegeleiding voor ex-gedetineerde mannen en vrouwen in de gemeenten Den Haag, Leiden, Zoetermeer, Rotterdam en het Westland.

Inwerkprogramma
Voor iedere jobcoach, die bij BAKboord start, is er een professioneel inwerkprogramma van drie avonden. Het inwerkprogramma kent – naast andere zaken- een instructie in het vervaardigen van een goed curriculum vitae, van warme en koude acquisitie en van betrokken coaching op maat in het begeleidingsproces.

Intervisie
Ook worden praktijksituaties behandeld en besproken. Tijdens het inwerkprogramma start de nieuwe jobcoach samen met een ervaren coach met het begeleiden van een deelnemer. Aanvullend start in april de intervisie voor jobcoaches. Eens in de 6 weken wordt onder leiding van een gediplomeerd intervisor casuïstiek besproken om van te leren en de begeleiding op maat te verbeteren.

Keurmerk
Enkele tijdelijke subsidies en fondsen maken het BAKboord mogelijk om in 2022 resultaatgericht te werken zonder zich zorgen te maken over de financiële situatie. Daarnaast heeft het bestuur voor de lange termijn een project in voorbereiding om een keurmerk (ISO NEN 9001) te verkrijgen. De verwachting is dat binnen enkele maanden met dit project -om BAKboord toekomstbestendig te maken- gestart kan worden. Met het keurmerk maakt BAKboord meer kans op structurele financiering uit een subsidiepot voor nazorg en begeleiding van ex-gedetineerden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER