Scroll Top

Vacature voor jobcoach

VACATURE VOOR JOBCOACH


Wie zijn wij?

Stichting BAKboord is een non-profitorganisatie die gelooft in een tweede kans voor iedereen om het leven weer op te bouwen. Ons belangrijkste doel is om ex-gedetineerden aan een betaalde baan, vrijwilligerswerk of een passende opleiding te helpen.

Wat doen wij?
Momenteel hebben wij een team enorm gemotiveerde vrijwillige jobcoaches bij stichting BAKboord die graag hun expertise en ervaring inzetten om er samen een succes van te maken. Wat doen die vrijwilligers dan precies? De vrijwilligers bij BAKboord bieden begeleiding op het gebied van werkbemiddeling voor onze deelnemer (ex-gedetineerde) in de regio Haaglanden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het zoeken naar de juiste vacatures, het opstellen van een overzichtelijk CV, maar ook het schrijven van een pakkende sollicitatiebrief en het voorbereiden op een gesprek. Dit doe je samen met de deelnemer, zodat de deelnemers zelf ook kundig worden hierin.

Wat kun je van ons verwachten?
Als vrijwilliger bij BAKboord word je ingewerkt en begeleid door middel van intervisie-bijeenkomsten en koppeling aan een ervaren jobcoach. Er wordt hier veel tijd en aandacht aan besteed en zo krijg je de mogelijkheid om te leren over de doelgroep en werkbemidd­­eling, maar ook om jezelf te ontwikkelen tot een kundige coach. Tevens is er de mogelijkheid tijdens de bijeenkomsten casussen te bespreken; waar loop je tegenaan, maar ook wat er juist goed gaat en ervaringen uit te wisselen met de andere vrijwilligers.

Wat verwachten wij van jou?
Een gemotiveerde en open houding. Je staat stevig in je schoenen, kan goed luisteren en je weet de deelnemer gemotiveerd te houden gedurende het gehele bemiddelingstraject.
Verder ben je ongeveer een dagdeel per week beschikbaar voor een periode van een jaar. De duur van de begeleiding varieert namelijk tussen de drie maanden en een jaar (inclusief maximaal zes maanden nazorg).

Contact
Vind je ook dat iedereen een kans op de arbeidsmarkt moet krijgen? Neem dan contact op en wie weet kan ook jij een bijdrage leveren aan het mooie werk van stichting BAKboord.
We kijken er naar uit om kennis met je te maken.

VACATURE INFORMATIE

Aard: Vrijwillig
Doelgroep: Ex-gedetineerden
Carrièreniveau: Starter / Medior / Senior
Basisvoorwaarden: Commitment (je dient minimaal een jaar verbonden te willen blijven)
Hart voor deze kwetsbare doelgroep
Administratie bijhouden over gemaakte afspraken
Sollicitatieprocedure: Telefonische screening
Kennismakingsgesprek
Inwerktraject: Ja, je wordt gekoppeld aan ervaren coach
Interne training: Ja, er is een interne training met betrekking tot arbeidsbemiddeling
Intervisievergadering: Ja, tijdens intervisie is er de gelegenheid om ervaringen te delen
Reiskostenvergoeding: Ja
Werklocatie en -gebied: Den Haag (en nabije omgeving)
Duur vrijwilligerswerk: Minimaal een jaar
Intensiteit vrijwilligerswerk: Is per deelnemer verschillend (maatwerk), ± 4 uur per week
– Gemiddeld eens per twee weken een fysieke afspraak
– Tussendoor mail- en/of telefonisch contact
Extra: Je krijgt een eigen e-mailadres namens stichting BAKboord

Contactgegevens stichtingBAKboord (Wytske)
E-mailadres : wytske@stichtingbakboord.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER