Scroll Top

Stichting BAKboord maakt doorstart

Vanaf januari 2018 is Stichting BAKboord Den Haag officieel (weer) in bedrijf. Na periodes waarin BAKboord onderdeel uitmaakte van Stichting Ozanam en de Vincentiusvereniging, is er nu een definitieve doorstart op eigen kracht.

Samenwerking

Hoewel BAKboord nu zelfstandig opereert, blijft de samenwerking met zowel oude vertrouwde als nieuwe partners een belangrijke pijler onder ons werk. Ook de doelstelling waar we in 2011 reeds mee gestart zijn blijft onveranderd. Met de inzet van enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers gaan wij door met onze missie: het vinden van een geschikte baan voor mannen en vrouwen met een detentieverleden.

Het leven zin geven

Eenmaal buiten de muren van de penitentiaire inrichting is het voor ex-gedetineerden namelijk lastig om het leven opnieuw zin te geven. Bij Stichting BAKboord Den Haag zijn wij ervan overtuigd dat de structuur en regelmaat van een baan een belangrijke factor is om te voorkomen dat iemand terugvalt in oud gedrag.

Een kandidaat kan reeds vanuit detentie contact met ons opnemen of wanneer zijn/ haar straf is afgelopen. Wij doen er vervolgens alles aan om ervoor te zorgen dat onze deelnemers zich zo snel mogelijk weer thuis voelen in de samenleving en op een gezonde manier kunnen re-integreren in het arbeidsproces.

Doelen

De dienstverlening van BAKboord dient dan ook twee doelen: wij streven ernaar onze deelnemers aan een zinvolle dagbesteding te helpen in de vorm van (betaald of onbetaald) werk en tegelijkertijd proberen wij het aantal recidivisten terug te dringen om zo de samenleving veiliger te maken en te houden.

Zie ook: Oprichting Stichting BAKboord Den Haag

Gerelateerde berichten